Gofri. Szeretjük. Gyorsan elkészül, finom, számtalan variáció létezik, akár édes, akár sós. Alapfeltétel egy gofrisütő.
Ezt a kelt gofrit most csináltam először. Eredmény egy nagyon könnyű, puha tészta. Nekünk nagyon bejött, pár óra alatt már csak a hűlt helye volt.
Hozzávalók:
5 dl tej, 12,5 dkg vaj, 2 dkg élesztő, 25 dkg liszt, 1 és fél evőkanál olaj, 5 db tojás, 1 teáskanál cukor, egy csipet só,
Egy dl langyos tejben felfuttatom az élesztőt, majd apránként belekeverem a lisztet. A maradék 4 dl tejben megolvasztom a vajat, majd tűzhelyről lehúzva folyamatos keverés mellett a tojássárgákat, cukrot és olajat is hozzáadom. Ezt összekeverem a lisztes cuccal. Egy órát kelesztem, majd beleforgatom a felvert tojásfehérjéket. Szokásos módon szép pirosra sütöm.
Tanács: só, cukor ízlés szerint, eredeti receptben nem is volt cukor, de azért én tettem. Cukrot akár élesztő és tej mellé is teheted, futtatáshoz.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: