Próba cseresznye

Légies kelt gofri

Gofri. Szeretjük.  Gyorsan elkészül,  finom, számtalan variáció létezik, akár édes,  akár sós.  Alapfeltétel egy gofrisütő.

Ezt a kelt gofrit most csináltam először. Eredmény egy nagyon könnyű,  puha tészta.  Nekünk nagyon bejött,  pár óra alatt már csak a hűlt helye volt.

 

Hozzávalók:

5 dl tej, 12,5 dkg vaj, 2 dkg élesztő, 25 dkg liszt, 1 és fél evőkanál olaj, 5 db tojás, 1 teáskanál cukor, egy csipet só,

 

Egy dl langyos tejben felfuttatom az élesztőt, majd apránként belekeverem a lisztet. A maradék 4 dl tejben megolvasztom a vajat, majd tűzhelyről lehúzva folyamatos keverés mellett a tojássárgákat, cukrot és olajat is hozzáadom. Ezt összekeverem a lisztes cuccal. Egy órát kelesztem, majd beleforgatom a felvert tojásfehérjéket. Szokásos módon szép pirosra sütöm.

20150416_163942

 

Tanács:  só,  cukor ízlés szerint, eredeti receptben nem is volt cukor, de azért én tettem. Cukrot akár élesztő és tej mellé is teheted, futtatáshoz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!