Próba cseresznye

Tejfölös lepény hipp-hopp

Verő Juli egyik szakácskönyvéből lestem. Valami egyszerűt és gyorsat akartam. 4 összetevő,  kanalas adagolás,  kell ennél kevesebb? A süti  soktojásos piskóta jellegű.

 

Hozzávalók:

6 db tojás

6 evőkanál porcukor

6 evőkanál tejföl

6 evőkanál liszt

A tojásfehérjét keményre verem. A sárgákat cukorral fehéredésig keverem, hozzádom a tejfölt,  lisztet. Végül óvatosan beleforgatom a habot. 150-160 fokon (kis lángon eredeti recept szerint) addig sütöm,  míg szép piros nem lesz a teteje. Tepsi mérete:  34×25 cm. Lepény,  így nem kell nagyon magasnak lennie. Ennél nagyobb tepsi azért nem javallott.

20150429_092317

Meggyszósz: fagyasztott meggyet ízlés szerinti  cukorral ( egy-két evőkanál)  főztem,  míg be nem sűrűsödött.

Tipp: A tojáshabot úgy keverem bele lazán,  hogy egyik kézzel forgatom a tálat, másikkal fakanállal mélyen  köröket rajzolok a tésztába.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!