Verő Juli egyik szakácskönyvéből lestem. Valami egyszerűt és gyorsat akartam. 4 összetevő, kanalas adagolás, kell ennél kevesebb? A süti soktojásos piskóta jellegű.
Hozzávalók:
6 db tojás
6 evőkanál porcukor
6 evőkanál tejföl
6 evőkanál liszt
A tojásfehérjét keményre verem. A sárgákat cukorral fehéredésig keverem, hozzádom a tejfölt, lisztet. Végül óvatosan beleforgatom a habot. 150-160 fokon (kis lángon eredeti recept szerint) addig sütöm, míg szép piros nem lesz a teteje. Tepsi mérete: 34×25 cm. Lepény, így nem kell nagyon magasnak lennie. Ennél nagyobb tepsi azért nem javallott.
Meggyszósz: fagyasztott meggyet ízlés szerinti cukorral ( egy-két evőkanál) főztem, míg be nem sűrűsödött.
Tipp: A tojáshabot úgy keverem bele lazán, hogy egyik kézzel forgatom a tálat, másikkal fakanállal mélyen köröket rajzolok a tésztába.


Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: