Próba cseresznye

Felfújt rizs

 


Rizsfelfújt

Rizskók-nak hívtuk kis korunktól. Valószínű ez a rizskoch-ból eredeztethető. Hogy mitől felfújt? Fene tudja. Nem vagyok képzett szakács,  cukrász. Talán a felvert tojásfehérjétől való könnyedebb állag miatt. Bár rizs és könnyed állag elég ellentmondó.  Frissen a legjobb, az biztos. Én így készítem egy liter tejből.

Hozzávalók (2,5 decis bögre):

4 bögre tej

2 bögre rizs

1 bögre cukor

4 db tojás

5 dkg vaj

Vanília, fahéj

A tejet felforralom vajjal, fahéjjal, forráskor beleöntöm a rizst. Ekkor keverek rajta egyet, majd kislángon addig főzöm,  míg fel nem veszi összes tejet. Félrehúzom, kicsit hűlni hagyom. A tojások fehérjét habbá verem. A sárgákat cukorral habosra kavarom, majd a rizshez keverem. Végül beledolgozom a fehérjét is. Kivajazott, lisztezett közepes, magasabb oldalú tepsiben (nagy tepsi fele kb) 160 fokon sütöm,  míg piros nem lesz.

Öntet: csoki, vagy vanília sodó, lekvár,  gyümölcs. …

Tipp: A folyadék lehet fele-fele arányban víz- tej. Egy kis vaníliás pudingpor a sárgájába még fincsibb eredményt hoz.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!