Próba cseresznye

Csirke kókuszos-szezámmagos bundában

Amikor már unom a hagyományos rántott húst,  akkor elképzelem, mi helyettesíthetné a zsemlemorzsát. Így született meg a kókuszos szezámos bunda.

A csirkemell szeleteket sóztam, borsoztam, majd lisztbe, felvert tojásba, végül kókuszreszelék és szezámmag 1:1 arányú keverékébe hempergettem.

20150516_113107~2

Forró olajban közepes hőmérsékleten aranybarnára sütöttem.

20150516_120431

Köret: majonézes francia saláta, rizs

20150516_111125~2

 

Tipp:

– a hús félig fagyottan könnyebben  szeletelhető, nem kell klopfolni.

– A rizst kevés olajon enyhén megpirítom, felöntöm másfélszer annyi vízzel,  mint rizs. Addig főzöm,  míg fel nem veszi a vizet. Legtöbbször  tökéletes lesz, néha nem.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!