Próba cseresznye

Cseresznyés mandulás rétes

Itt a nyár!  Jönnek sorba az idény gyümölcsök. Kaptunk egy vödör korai cseresznyét! Magában nálunk nem fogy annyira, viszont imádjuk sütikben. Nem mindig van időm mindent saját kezűleg létrehozni, néha megveszem a réteslapot, fagyasztott leveles tésztát, hogy gyorsan tudjak kreálni. Utóbbit használtam ezúttal is.

A fagyasztott leveles tésztát hagytam kiolvadni (20-30 perc). Lehet rajta nyújtani keveset ekkor. Készítettem egy kis pirított darát. Kevés olajon megpirítottam darát, sóztam és felöntöttem kevés vízzel. Kb. tíz perc és a szemek megfőnek. Egy morzsalékos állag a cél.

A lapra halmoztam a darát, megszórtam darált mandulával. A megcukrozott, fahéjazott cseresznyét szétoszlattam rajta. Feltekertem, majd megkentem olaj és tojássárgája keverékkel. 150-160 fokon sütöttem.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!