Itt a nyár! Jönnek sorba az idény gyümölcsök. Kaptunk egy vödör korai cseresznyét! Magában nálunk nem fogy annyira, viszont imádjuk sütikben. Nem mindig van időm mindent saját kezűleg létrehozni, néha megveszem a réteslapot, fagyasztott leveles tésztát, hogy gyorsan tudjak kreálni. Utóbbit használtam ezúttal is.
A fagyasztott leveles tésztát hagytam kiolvadni (20-30 perc). Lehet rajta nyújtani keveset ekkor. Készítettem egy kis pirított darát. Kevés olajon megpirítottam darát, sóztam és felöntöttem kevés vízzel. Kb. tíz perc és a szemek megfőnek. Egy morzsalékos állag a cél.
A lapra halmoztam a darát, megszórtam darált mandulával. A megcukrozott, fahéjazott cseresznyét szétoszlattam rajta. Feltekertem, majd megkentem olaj és tojássárgája keverékkel. 150-160 fokon sütöttem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: