Próba cseresznye

Cseresznyés, almás, epres, narancsos gyümölcsleves

 

Cseresznyés-almásnak indult, de a cseresznyének nincs olyan intenzív íze, mint meggynek. Ezért felturbóztam, íme. A legjobb dolgok mindig kreativitásból születnek.

A kimagozott meggyet, darabokra vágott almát hideg vízben feltettem főni. Kevés sóval, ízlés szerinti cukorral, citromhéjjal, szegfűszeggel és fahéjjal ízesítettem. Tettem bele két evőkanál házi gyártású eperlekvárt, majd kb. egy deci narancsszörpöt. Mikor megfőtt, behabartam (tejföl liszt keveréke).

Tipp: Leveshez kevés lisztet keverek tejfölhöz, majd a forró levesből merek hozzá,  elkeverem, majd így öntöm a leveshez. Igy nem lesz csomós.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!