Próba cseresznye

Cseresznyés pite 5 hozzávalóból

Megint kaptunk egy kosár cseresznyét. Finom, vajas lepényt sütöttem ki belőle. A maradékból gyümölcsleves lesz.

A recept egyszerű,  egész tojással dolgozunk, nem kell külön veregetni. A gyümölcs variálható, dupla annyit is elbírt volna, mint amennyit szórtam rá.

Hozzávalók: 40 dkg liszt 25 dkg cukor, 25 dkg vaj, 4 db tojás, egy kávéskanál sütőpor

A szobahőmérsékletű vajat kikeverem cukorral, majd egyenként adagolom tojásokat. Végül a sütőporos lisztet forgatom bele. Egy nem folyós masszát egy kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, tetejére halmozom jó sűrűn a cseresznyét, cukorral, fahéjjal szórom meg és 190 fokon sütöm egy órát.

Előtte:

20150614_174703

 

Utána:

20150614_184040~2

Tipp: teavajjal készítettem,  sokkal finomabb a végeredmény,  mint margarinnal

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!