Tipikus nyári finomság, amit magad módján készítesz el. Ez egy rituálé a magyar háziasszonyoknál. Kovászolni való ubit szerezz be hozzá és kaprot. Én szárítottat használtam most, szuper az is. Kell még fokhagyma, só és víz.
Az uborkát jó alaposan megmosom, előtte be is áztatom. Végeit levágom, mert megkeserítheti mutatványt. Hosszanti irányban bevagdosom őket, másik végén nem végig vágva. Beállítom őket jó szorosan egy nagyobb üvegbe. Kaprot teszek közéjük és fokhagyma gerezdeket. Sós vízzel felöntöm, nem csurig, mert tetejére helyezek egy szelet kenyeret. Ráhelyezek egy kistányért, belerakom egy tálkába (amikor beindul a kovászosodás, kifuthat. Utána erkély napos részén elhelyezem, 2-3 nap és kész.
A végén zavarosnak kell lennie. Az átszűrt lében hűtőben tárolom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: