Nyár, meleg, egyszerű étkek. Megpillantom újkrumplit áruház polcán és rögtön a petrezselymes buri és paprikás újkrumpli villan be. Galuskával. Régen soha nem ettük így, aztán megkóstoltam.
A burgonyát meghámozom, kockákra vágom, míg az apróra vágott vöröshagyma párolódik. Aztán a hagymára pirospaprikát hintek, rögtön egy kis vizet löttyintek rá, majd mehet a kolbász (én most paprikásszalámit használtam)., krumpli.
Ekkor teszek bele egy paradicsomot is. Egy kis együttpirulás után felöntöm annyi vízzel, épphogy ellepje. Sózom, borsozom. Főzöm, míg krumpli megpuhul. Ekkor szaggatok bele nokedlit. Ekkor már nem kavarom.
Galuska: tojásból, lisztből, kevés vízből, pici sóból készült sűrű nokedli tészta
Tipp: a galuskákat kanállal szaggatom ételbe.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: