Próba cseresznye

Paprikás újkrumpli kovászos ubival

Nyár,  meleg, egyszerű étkek. Megpillantom újkrumplit áruház polcán és rögtön a petrezselymes buri és paprikás újkrumpli villan be. Galuskával. Régen soha nem ettük így,  aztán megkóstoltam.

A burgonyát meghámozom, kockákra vágom,  míg az apróra vágott vöröshagyma párolódik. Aztán a hagymára pirospaprikát hintek, rögtön egy kis vizet löttyintek rá, majd mehet a kolbász (én most paprikásszalámit használtam)., krumpli.

20150616_115011~2

Ekkor teszek bele egy paradicsomot is. Egy kis együttpirulás után felöntöm annyi vízzel, épphogy ellepje. Sózom, borsozom. Főzöm,  míg krumpli megpuhul. Ekkor szaggatok bele nokedlit. Ekkor már nem kavarom.

Galuska: tojásból, lisztből, kevés vízből, pici sóból készült sűrű nokedli tészta

Tipp: a galuskákat kanállal szaggatom ételbe.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!