Sok sóska- és spenótfőzeléket kóstoltam, de semelyik nem volt az igazi. Egészen addig, míg ezzel az elkészítési móddal nem találkoztam egyik nagymamitól. Megtanultam. Az én gyerekeim imádják, sőt meg is csinálják, ha kell. Rántással készül, amit kellően megpirítok, szerintem ez a kulcsa a dolognak.
Hozzávalók lehetőleg friss sóska (fagyasztott is megteszi), olaj, liszt, fokhagyma, tej, tejszín (elhagyható), só, cukor.
A friss sóska szárait kicsípkedem, jó alaposan megmosom. Olajon 4-5 evőkanál lisztet megpirítok rózsaszínűre, majd hozzáadom a sóskát és addig párolom még kis lángon, míg sóska össze nem esik. Ráreszelek egy gerezd fokhagymát. Felöntöm tejjel, forralom, sózom, minimális cukorral ízesítem, ha kellő sűrűségű, összebotmixerezem. A tejen kívül tejszínt is adhatunk hozzá, még finomabb lesz. Főtt krumpli és tükör tojás jár hozzá. Szoktam sajtot is reszelni rá.
Tipp: Ha apróra vágod sóskát, nem kell turmixolni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: