Nem bírtam ellenállni a szinte fekete meggynek a boltban. Kínálta magát. Vettem hozzá őszibarackot, s mivel volt itthon túró és réteslap, a legegyszerűbb módját választottam a felhasználásnak.
Hozzávalók: réteslap (8 lap/csomag)
Túró töltelék: 50 dkg túró, 3-4 evőkanál tejföl, 3 tojássárgája, cukor, zsemlemorzsa, olaj, gyümölcs
Túrót kikeverem 3- 4 evőkanál tejföllel, tojássárgájával, vanília aromával, cukorral, citromhéjjal. Egy nem folyós massza a cél.
2-3 rétes lapot egymásra fektetek, lekenem őket egy tojássárgája, 1-2 evőkanál olaj, kevés tejföl keverékével. Felsőt megszórom zsemlemorzsával. A túrót ráterítem, széleken hagyok egy kis helyet. Erre szórom az apró darabokra vágott gyümölcsöt.
Feltekerem, lekenem az olajos keverékkel és 160 fokon pirosra sütöm. Gyorsan megég, figyeljetek!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: