Próba cseresznye

Svájci meggyes lepény

Cseresznye,  meggy szezonban mindig valami újat kívánok,  néha unom már a gyümölcs piskóta kombinációt. Ezt e receptet egy régebbi Süssünk című könyvemből újítottam.

Hozzávalók: 250 gramm liszt, 1,25 dl tej, 20 gramm élesztő,  30 gramm cukor, csipet só,  1 db tojás,  25 gramm vaj

A meglangyosított tejbe morzsoljuk élesztőt, majd hozzáadunk 2 evőkanál lisztet, csipet cukrot. A kovászt letakarva 30 percig kelesztjük. A lisztet, cukrot, sót összekeverjük,  mélyedést készítünk közepébe, beleütjük tojást,  majd a kovászt, s sima tésztává dagasztjuk.

20150622_103608~2

Egy órát kelesztjük letakarva. Egy kerek formát kivajazunk, majd kibéleljük tésztával, egy kicsit magasabb peremmel. Rászórjuk a meggyet. Erre jön a tojásos keverék. 4 db tojást elkeverünk 2,5 dl tejszínnel, 4 evőkanál cukorral, fél kávéskanál fahéjjal, ezt ráöntjük a meggyre. 180 fokon 40 perc sütés.

20150622_112716

20150622_130112

Tipp: tejszín tejföllel helyettesíthető.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!