Cseresznye, meggy szezonban mindig valami újat kívánok, néha unom már a gyümölcs piskóta kombinációt. Ezt e receptet egy régebbi Süssünk című könyvemből újítottam.
Hozzávalók: 250 gramm liszt, 1,25 dl tej, 20 gramm élesztő, 30 gramm cukor, csipet só, 1 db tojás, 25 gramm vaj
A meglangyosított tejbe morzsoljuk élesztőt, majd hozzáadunk 2 evőkanál lisztet, csipet cukrot. A kovászt letakarva 30 percig kelesztjük. A lisztet, cukrot, sót összekeverjük, mélyedést készítünk közepébe, beleütjük tojást, majd a kovászt, s sima tésztává dagasztjuk.
Egy órát kelesztjük letakarva. Egy kerek formát kivajazunk, majd kibéleljük tésztával, egy kicsit magasabb peremmel. Rászórjuk a meggyet. Erre jön a tojásos keverék. 4 db tojást elkeverünk 2,5 dl tejszínnel, 4 evőkanál cukorral, fél kávéskanál fahéjjal, ezt ráöntjük a meggyre. 180 fokon 40 perc sütés.
Tipp: tejszín tejföllel helyettesíthető.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: