Próba cseresznye

Egyszerűen nagyszerű kifli

Ezt a receptet nagynénikémtől kaptam, ő meg az unokájától. Azzal, hogy gyors és finom. Ez az amiért kipróbáltam. A jó kenyérhez tudom, hogy idő kell, dagasztás sokáig, kelesztés többször,  türelem meg még többször. De egy jó kifli megúszható ennyivel. 8 db lesz belőle.

Hozzávalók: 35 dkg finomliszt, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő,  2,5 dkg vaj, egy teáskanál cukor, egy teáskanál só. Kenéshez tej vagy víz.

Az élesztőt a langyos tejben csipet cukorral felfuttatom, majd a többi hozzávalóval összedolgozom, dagasztom 15-percig. Ne spórold el az időt, én kézzel addig dagasztom, míg egy sima felületű,  hólyagos tésztát nem kapok. Valahogy így:

20150624_084420

Kettéosztom, fél centi vastag kerek formára nyújtom.  4 cikkre vágom, majd szélesebb felétől feltekerem. Lekenem. Jobb oldalit fiam nyersen megragadta és le akarza nyúlni.

20150624_085750~2

Berakom sütőbe,  bekapcsolom 210 fokra. Míg bemelegszik, kelni fog. Vízzel teli tepsi felett kell sütni.

20150624_101634~2

Tipp:

– pizzavágóval szoktam tésztákat vágni, nagyon jól lehet vele dolgozni

– porélesztővel csináltam most (felfuttattam azt is), ugyanolyan jó lett

– nem raktam vizet alá véletlenül,  úgy is működik

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!