Nemrégiben keringett neten az egyszerű panírozásos írás, nem tudom, kitől ered. Akkor kis csirkedarabokkal kísérleztem, tökéletes eredménnyel. Most cukkinit paníroztam így. Tulajdonképpen az átforgatás műveletét spórolod meg, valamint többet készítesz ezzel a módszerrel ugyanannyi idő alatt. A panír nem minden esetben egyenletes, de nem baj.
Három zárható dobozra van szükség (vajas, jégkrémes, ezeket el is dobhatod, még mosogatni sem kell).
Egyikbe liszt, másikba zsemlemorzsa, harmadikba sózott felvert tojás kis tejjel. A panírozandó, ez esetben cukkinit beleteszed dobozba és határozott mozdulattal összerázod, többször, fel-le, oldalra. Jöhet a következő doboz. A liszt a leghatékonyabb, szépen bevobja a zöldséget.
A tojásban néha összetapadtak a szeletek. Annyi a trükk, hogy csak annyit tesszel bele, hogy ne legyenek fedésben a darabok. És mindig legyen elég cucc a dobozban.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: