Próba cseresznye

Beignet, a francia fánk, kipróbáltam

IMG_20160210_184600

A neten ötlött szemembe a négyzet alakúra vágott és így kisütött tök egyszerűen elkészíthető  francia fánk, s addig nem hagyott nyugodni, míg tegnap ki nem próbáltam. Amit tudni kell, nincs benne tojás, de van benne kefir a liszt, cukor, tej, élesztő mellett. A végeredmény egy nagyon kelős kelt tészta lett. Akár nagyon vékonyra is nyújthattam volna  a megkelt tésztát, mert az olajba eresztve sokszorosára duzzadt. Porcukorral megszórtam, egy részét pedig lekvárral töltöttem. Megmondom nektek, hogy nekem azért a magyar fánk sokkal jobban fekszik (de a szlovén viszi az aranyérmet eddig), mert az foszlósabb. Ez nem annyira. Lányom a második darabot lángosként, tejföllel és sajttal fogyasztotta (fittyet hányva arra, hogy cukor van a tésztában).

Recept származási helye: http://streetkitchen.blog.hu/2015/02/19/ennel_egyszerubb_fankrecept_nem_letezik

Jó tanács: a tészta a receptben is leírtak szerint nagyon lágy, jó alaposan (nem kicsit, nem jobban, hanem nagyon) lisztezz alá, fölé. 

IMG_20160210_184454

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!