Hétvégén Bakonybélbe mentünk túrázni, nem is gondoltam, hogy medvehagyma szedő kirándulás lesz belőle. Valahogy úgy emlékszem, ez a növény később szokott szezonálni. Az erdők alját mindenfelé vastag medvehagyma szőnyeg fedi.
A hiedelmekkel, felesleges aggodalmaskodásokkal ellentétben, teljesen egyértelmű, melyik a medvehagyma növény. Ilyen csomókban egy helyen, szőnyegszerűen terül szét. Dörzsölésre fokhagyma illatot érzel. Nem lehet eltéveszteni és könnyű szedni. Meglepődve láttam egyik élelmiszerlánc üzletében, 100 grammot 300 forintért árulnak. Ennek többszörösét le lehet szedni egy alkalommal, ami megmarad, le lehet fagyasztani. De szerintem érdemes pestot készíteni, mert ebben a formában eláll és mindenbe belerakható. Tésztára, pogácsába, kenyérre, bárhogy.
Hozzávalók: 100 gramm medvehagymához 1 dl olíva olaj, egy adag pirított dió (kb. 10 szem), só.
A hozzávalókat aprítóba tettem és apróra, krémesre zúztam. Kis üvegekbe töltöttem és irány a hűtő.
Az eredeti recept szerint fenyőmagot igényel és extra szűz olajat, de én sima olíva olajjal készítettem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: