Próba cseresznye

Stíriai metélt eper lekvár fürdőben

A túró egyik legfinomabb felhasználási módja a stíriai metélt. Ez egy osztrák étel,  utána olvasgattam, az eredetiben főtt metélt tészta található,  mint a mi varga bélesünkbe. Ezt a receptet egy szakácskönyvből olvastam.

Hozzávalók

Tészta:  25 dkg áttört túró,  fél bögre (a bögre 2,5 decis) liszt, 1 tojás sárgája, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál tejföl, só

Krém:  5 dkg margarin, 1 dl tejföl,  2 db tojás,  1 evőkanál porcukor, reszelt citromhéj, zsemlemorzsa

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.

20150610_114745~2

Jól alálisztezett felületen fél cm vastagra nyújtjuk.  Csíkokra vágjuk.

20150610_115141~2

 

20150610_121334~2

Forrásban lévő vízbe dobjuk, ha feljött,  még 1-2 percig főzzük. Hideg vízzel leöblítjük.

20150610_121146~2

A krémnek állunk neki. A vajat, tojássárgáját, cukrot, citromhéjat kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, keményre felvert habot.

20150610_121914~2

Beleforgatjuk a kihűlt tésztát.  Egy kisméretű, kivajazott, zsemlemorzsázott tepsibe (én 22×20 cm-eset használtam) öntjük és fél órát sütjük.  160 fok, villanysütő.

20150610_125415~2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!