Próba cseresznye

Cseresznyés, almás, epres, narancsos gyümölcsleves

  Cseresznyés-almásnak indult, de a cseresznyének nincs olyan intenzív íze, mint meggynek. Ezért felturbóztam, íme. A legjobb dolgok mindig kreativitásból születnek. A kimagozott meggyet, darabokra vágott almát hideg vízben feltettem főni. Kevés sóval, ízlés szerinti cukorral, citromhéjjal, szegfűszeggel és fahéjjal ízesítettem. Tettem bele két evőkanál házi gyártású eperlekvárt, majd kb. egy deci narancsszörpöt. Mikor megfőtt,… Tovább »

Stíriai metélt eper lekvár fürdőben

A túró egyik legfinomabb felhasználási módja a stíriai metélt. Ez egy osztrák étel,  utána olvasgattam, az eredetiben főtt metélt tészta található,  mint a mi varga bélesünkbe. Ezt a receptet egy szakácskönyvből olvastam. Hozzávalók Tészta:  25 dkg áttört túró,  fél bögre (a bögre 2,5 decis) liszt, 1 tojás sárgája, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál tejföl, só… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!