Tipikus nyári finomság, amit magad módján készítesz el. Ez egy rituálé a magyar háziasszonyoknál. Kovászolni való ubit szerezz be hozzá és kaprot. Én szárítottat használtam most, szuper az is. Kell még fokhagyma, só és víz. Az uborkát jó alaposan megmosom, előtte be is áztatom. Végeit levágom, mert megkeserítheti mutatványt. Hosszanti irányban bevagdosom őket, másik végén… Tovább »
Frissítő kovászos uborka
Tipikus nyári finomság, amit magad módján készítesz el. Ez egy rituálé a magyar háziasszonyoknál. Kovászolni való ubit szerezz be hozzá és kaprot. Én szárítottat használtam most, szuper az is. Kell még fokhagyma, só és víz. Az uborkát jó alaposan megmosom, előtte be is áztatom. Végeit levágom, mert megkeserítheti mutatványt. Hosszanti irányban bevagdosom őket, másik végén… Tovább »

Pünkösd hétfő reggel, kint esik, kellene valami finom reggeli. Egy jó kis meleg szendvics. A szokásos vaj, felvágott, sajt variáción túl. Íme a végtelenül egyszerű és finom ötlet. Összekeverend: reszelt sajt annyi tejföllel, hogy ne follyon le kenyérről. Ebbe egy gerezd zúzótt fokhagyma, kevés só. Sütőbe vele pirulásig. Mozarellát használtam....