Próba cseresznye

Beignet, a francia fánk, kipróbáltam

A neten ötlött szemembe a négyzet alakúra vágott és így kisütött tök egyszerűen elkészíthető  francia fánk, s addig nem hagyott nyugodni, míg tegnap ki nem próbáltam. Amit tudni kell, nincs benne tojás, de van benne kefir a liszt, cukor, tej, élesztő mellett. A végeredmény egy nagyon kelős kelt tészta lett. Akár nagyon vékonyra is nyújthattam… Tovább »

Briós, ami retro és foszlós, imádnivaló

Egyik blogon pillantottam meg ezt a briós receptet. A mostanában üzletben vett békebelit utánozni kívánó briósok valahogy nem az igaziak. Ámde ez a változat egy tartalmas, nagyon jó állagú tésztát eredményez, nem túl sok előkészülettel. A tésztát robotgép dagasztójával kezdtem kidolgozni, de állagánál fogva feltekeredett keverőre, ezért kézzel még minimális ideig dagasztottam. Nem vittem túlzásba,… Tovább »

Isteni morzsás sárgabarackos lepény

Valahol a neten találtam tavaly ezt a receptet, szilvás variációban. Azzal és sárgabarackkal sütöttem eddig, mindegyik szuper. Ez az a süti, amit már jó párszor megcsináltam. A kelt tészta és a vajas ropogósra sült morzsa találkozása a gyümölccsel. Vigyázat! Abbahagyhatatlan! Alsó tészta: 15 dkg vaj, 1 tojás, 5 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 dl… Tovább »

Egyszerűen nagyszerű kifli

Ezt a receptet nagynénikémtől kaptam, ő meg az unokájától. Azzal, hogy gyors és finom. Ez az amiért kipróbáltam. A jó kenyérhez tudom, hogy idő kell, dagasztás sokáig, kelesztés többször,  türelem meg még többször. De egy jó kifli megúszható ennyivel. 8 db lesz belőle. Hozzávalók: 35 dkg finomliszt, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő,  2,5 dkg… Tovább »

Légies kelt gofri

Gofri. Szeretjük.  Gyorsan elkészül,  finom, számtalan variáció létezik, akár édes,  akár sós.  Alapfeltétel egy gofrisütő. Ezt a kelt gofrit most csináltam először. Eredmény egy nagyon könnyű,  puha tészta.  Nekünk nagyon bejött,  pár óra alatt már csak a hűlt helye volt.   Hozzávalók: 5 dl tej, 12,5 dkg vaj, 2 dkg élesztő, 25 dkg liszt, 1… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!