Próba cseresznye

Svájci meggyes lepény

Cseresznye,  meggy szezonban mindig valami újat kívánok,  néha unom már a gyümölcs piskóta kombinációt. Ezt e receptet egy régebbi Süssünk című könyvemből újítottam. Hozzávalók: 250 gramm liszt, 1,25 dl tej, 20 gramm élesztő,  30 gramm cukor, csipet só,  1 db tojás,  25 gramm vaj A meglangyosított tejbe morzsoljuk élesztőt, majd hozzáadunk 2 evőkanál lisztet, csipet… Tovább »

Túrós rétes meggyel és őszibarackkal

Nem bírtam ellenállni a szinte fekete meggynek a boltban. Kínálta magát. Vettem hozzá őszibarackot, s mivel volt itthon túró és réteslap, a legegyszerűbb módját választottam a felhasználásnak. Hozzávalók: réteslap (8 lap/csomag) Túró töltelék: 50 dkg túró,  3-4 evőkanál tejföl,  3 tojássárgája,  cukor, zsemlemorzsa, olaj, gyümölcs Túrót kikeverem 3- 4 evőkanál tejföllel, tojássárgájával, vanília aromával, cukorral,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!