Ez egy nagyon finom és pikáns étel a csirkehús felhasználásra. Rizzsel tálalom. Egy kis csípősség nem árt neki. A csirkét csíkokra vágom. Felteszem a hagymát olajon párolódni, ha már áttetsző, ráteszem a felkockázott ananászt (az eredeti ananász mérföldekkel jobb, mint a konzerv, de az is megteszi). Ráreszelek egy sárgarépát. Ezután jön a hús. Sózom, borsozom…. Tovább »
Édesen savanyú csirke
Ez egy nagyon finom és pikáns étel a csirkehús felhasználásra. Rizzsel tálalom. Egy kis csípősség nem árt neki. A csirkét csíkokra vágom. Felteszem a hagymát olajon párolódni, ha már áttetsző, ráteszem a felkockázott ananászt (az eredeti ananász mérföldekkel jobb, mint a konzerv, de az is megteszi). Ráreszelek egy sárgarépát. Ezután jön a hús. Sózom, borsozom…. Tovább »

Megkívántam a lecsót, meglátva a boltban gusztán sorakozó paprikákat és paradicsomokat. Gyors és egyszerű ebéd ötlet, ha nincs kedved órákig molyolni a tűzhelynél. Tipikus nyári étek. Ahogy én készítem: Egy nagy fej hagymát megpárolok, majd rádobom a karikákra szelt paprikát, sózom, majd fedő alatt párolom. Mikor már majdnem kész, hozzáöntöm a kis kockákra vágott feleannyi…
Csirkemellre számtalan variációt találok ki, hogy ne váljék unalmassá a dolog. Ezt is úgy rögtönöztem, hogy gyorsan körbenéztem hűtőben, mit tudnék használni és egy nagyon fini sült lett belőle. És ami miatt imádom, bekészítem tepsibe, betolom sütőbe és onnantól bármi mást tudok csinálni, magára lehet hagyni. Hozzávalók: csirkemell, sajt, tejszín 1-2dl, 2-3 db paradicsom, só,…
A bolognai spagettit szeretem magam készíteni, mert így sokkal finomabb, mint kész porral, s költséghatékonyabb is. Az igazi bolognai nem tudom pontosan mit tartalmaz, ez egyszerű változat. Egy fazékban készül, nincs külön paradicsommártás és hús pirítás, mert minek? Egy fej vöröshagymát megpárolok olajon, majd hozzányomok egy-két gerezd fokhagymát. Erre küldöm rá az 50 dkg darált…