Ezt a receptet nagynénikémtől kaptam, ő meg az unokájától. Azzal, hogy gyors és finom. Ez az amiért kipróbáltam. A jó kenyérhez tudom, hogy idő kell, dagasztás sokáig, kelesztés többször, türelem meg még többször. De egy jó kifli megúszható ennyivel. 8 db lesz belőle. Hozzávalók: 35 dkg finomliszt, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 2,5 dkg… Tovább »
Egyszerűen nagyszerű kifli
Ezt a receptet nagynénikémtől kaptam, ő meg az unokájától. Azzal, hogy gyors és finom. Ez az amiért kipróbáltam. A jó kenyérhez tudom, hogy idő kell, dagasztás sokáig, kelesztés többször, türelem meg még többször. De egy jó kifli megúszható ennyivel. 8 db lesz belőle. Hozzávalók: 35 dkg finomliszt, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 2,5 dkg… Tovább »

Ez egy alap kaja egy magyar konyhában. Borssal készítem és cukorral (sokszor kristállyal) fogyasztom. Azok után, hogy a bundás kenyeret is cukorral nyomatom, ez végképp nem meglepő. Meg az sem, hogy nem vagyok sovány. Ahogy én készítem: olajon két-három evőkanál cukrot megolvasztok (ízlés dolga mennyit amúgy), majd ráküldöm a vékonyra szelt egy fej káposztát. Addig…