Mióta sütök- főzök ez az egyik kedvencünk. Lehet palacsinta tortát hagyományos paliból is készíteni, de ez sokkal finomabb. Habkönnyű és tejszíntől álom finom. Kis ügyesség kell a csúsztatáshoz, de megér egy kis próbálkozást.
Hozzávalók:
5 dkg vaj, 5 dkg cukor, 5 tojás, 5 dkg rétesliszt, 3 dl tejszín, reszelt citromhéj, 1 csomag vaníliás cukor.
A meglágyított vajat a cukorral, tojássárgával kikeverem, beleteszem a lisztet, tejszínt, citromhéjat, vaníliáscukrot, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tészta egyik oldalát pirosra sütöm, majd tányérra csúsztatom. Rögtön jöhet a töltelék, majd ugyanezt ismétlem, míg a tészta tart.
Tipp:
Jó palacsinta jó, csak erre használt teflonsütőben készíthető.
A töltelék szórható, jól kenhető, inkább folyós legyen. Kakaó, dió, lekvár stb.