Csúsztass palacsintát!

Mióta sütök- főzök ez az egyik kedvencünk. Lehet palacsinta tortát hagyományos paliból is készíteni,  de ez sokkal finomabb. Habkönnyű és tejszíntől álom finom. Kis ügyesség kell a csúsztatáshoz, de megér egy kis próbálkozást.

Hozzávalók:

5 dkg vaj, 5 dkg cukor, 5 tojás,  5 dkg rétesliszt, 3 dl tejszín,  reszelt citromhéj, 1 csomag vaníliás cukor.

A meglágyított vajat a cukorral, tojássárgával kikeverem, beleteszem a lisztet, tejszínt, citromhéjat, vaníliáscukrot, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tészta egyik oldalát pirosra sütöm,  majd tányérra csúsztatom. Rögtön jöhet a töltelék,  majd ugyanezt ismétlem,  míg a tészta tart.

Tipp:

Jó palacsinta jó,  csak erre használt teflonsütőben készíthető.

A töltelék szórható, jól kenhető, inkább folyós legyen. Kakaó, dió,  lekvár stb.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »