Megint kaptunk egy kosár cseresznyét. Finom, vajas lepényt sütöttem ki belőle. A maradékból gyümölcsleves lesz.
A recept egyszerű, egész tojással dolgozunk, nem kell külön veregetni. A gyümölcs variálható, dupla annyit is elbírt volna, mint amennyit szórtam rá.
Hozzávalók: 40 dkg liszt 25 dkg cukor, 25 dkg vaj, 4 db tojás, egy kávéskanál sütőpor
A szobahőmérsékletű vajat kikeverem cukorral, majd egyenként adagolom tojásokat. Végül a sütőporos lisztet forgatom bele. Egy nem folyós masszát egy kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, tetejére halmozom jó sűrűn a cseresznyét, cukorral, fahéjjal szórom meg és 190 fokon sütöm egy órát.
Előtte:
Utána:
Tipp: teavajjal készítettem, sokkal finomabb a végeredmény, mint margarinnal