Cseresznyés pite 5 hozzávalóból

Megint kaptunk egy kosár cseresznyét. Finom, vajas lepényt sütöttem ki belőle. A maradékból gyümölcsleves lesz.

A recept egyszerű,  egész tojással dolgozunk, nem kell külön veregetni. A gyümölcs variálható, dupla annyit is elbírt volna, mint amennyit szórtam rá.

Hozzávalók: 40 dkg liszt 25 dkg cukor, 25 dkg vaj, 4 db tojás, egy kávéskanál sütőpor

A szobahőmérsékletű vajat kikeverem cukorral, majd egyenként adagolom tojásokat. Végül a sütőporos lisztet forgatom bele. Egy nem folyós masszát egy kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, tetejére halmozom jó sűrűn a cseresznyét, cukorral, fahéjjal szórom meg és 190 fokon sütöm egy órát.

Előtte:

Utána:

Tipp: teavajjal készítettem,  sokkal finomabb a végeredmény,  mint margarinnal

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »