Nem bírtam ellenállni a szinte fekete meggynek a boltban. Kínálta magát. Vettem hozzá őszibarackot, s mivel volt itthon túró és réteslap, a legegyszerűbb módját választottam a felhasználásnak.
Hozzávalók: réteslap (8 lap/csomag)
Túró töltelék: 50 dkg túró, 3-4 evőkanál tejföl, 3 tojássárgája, cukor, zsemlemorzsa, olaj, gyümölcs
Túrót kikeverem 3- 4 evőkanál tejföllel, tojássárgájával, vanília aromával, cukorral, citromhéjjal. Egy nem folyós massza a cél.
2-3 rétes lapot egymásra fektetek, lekenem őket egy tojássárgája, 1-2 evőkanál olaj, kevés tejföl keverékével. Felsőt megszórom zsemlemorzsával. A túrót ráterítem, széleken hagyok egy kis helyet. Erre szórom az apró darabokra vágott gyümölcsöt.
Feltekerem, lekenem az olajos keverékkel és 160 fokon pirosra sütöm. Gyorsan megég, figyeljetek!