Valahol a neten találtam tavaly ezt a receptet, szilvás variációban. Azzal és sárgabarackkal sütöttem eddig, mindegyik szuper. Ez az a süti, amit már jó párszor megcsináltam. A kelt tészta és a vajas ropogósra sült morzsa találkozása a gyümölccsel. Vigyázat! Abbahagyhatatlan!
Alsó tészta: 15 dkg vaj, 1 tojás, 5 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 dl tej, 2 dkg élesztő (vagy fél zacsi porélesztő), csipetnyi só, 80 dkg gyümölcs
Morzsa: 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 15 dkg liszt.
Az élesztőt megfuttatom langyos tejben, majd a liszttel elmorzsolt vajjal és többi összevalóval összekeverem (a tészta lágy, ezt én kézi habverővel tettem meg). A tésztát elterítem a közepes tepsi aljára, majd rászórom a kisebb darabokra vágott gyümölcsöt.
A morzsához a lisztet elmorzsolom a vajjal, cukorral. Ezt a gyümölcs tetejére szórom és 180 fokon kb. 30 perc alatt rózsaszínűre sütöm.