Megkívántam a rétest, amit kész réteslapból készítettem. Még soha nem csináltam azt az igazi húzott rétest, de mindig ámulva figyeltem, ahogy nagymamám csinálta. Majd tíz emberre sütött, főzött, mindennap, s megvehette volna ő is a készet, de nem tette. Igazi örömből főző nagyi volt, gyakran eszembe jut. Itt ígérem, meg fogom csinálni a rétest sajátkezűleg. Na de nem így történt most.
Alma töltelék: 6 db almát lereszeltem, 3 evőkanál cukrot, 4 evőkanál vanília pudingport (főzős), 4 evőkanál darált kekszet, citromhéjat, fahéjat kevertem hozzá. Engedett levet, de ezt hagytam benne.
Kenéshez: 4 evőkanál olajat kikevertem 2 tojás sárgájával, 3 evőkanál tejföllel.
3 réteslapból állítottam össze egy rúd rétest. Mindegyik lapot lekentem, majd utolsóra keksz darálékot szórtam. Erre halmoztam az almatölteléket. Feltekertem, kiolajozott tepsire fektettem. Tetejét is lekentem. 170 fokon sütöttem pirulásig.
Nutellás: kekszmorzsa tetejére nutella darabokat dobáltam ( sütéskor szétolvad).
Tipp: ez a rétes nem az a nagyon roppanós. Ha úgy szereted, csak olajjal kend le.