Almás és spontán nutellás rétes

Megkívántam a rétest, amit kész réteslapból készítettem. Még soha nem csináltam azt az igazi húzott rétest,  de mindig ámulva figyeltem, ahogy nagymamám csinálta. Majd tíz emberre sütött, főzött, mindennap, s megvehette volna ő is a készet, de nem tette. Igazi örömből főző nagyi volt, gyakran eszembe jut. Itt ígérem, meg fogom csinálni a rétest sajátkezűleg. Na de  nem így történt most.

Alma töltelék: 6 db almát lereszeltem, 3 evőkanál cukrot, 4 evőkanál vanília pudingport (főzős), 4 evőkanál darált kekszet, citromhéjat, fahéjat kevertem hozzá.  Engedett levet, de ezt hagytam benne.

Kenéshez: 4 evőkanál olajat kikevertem 2 tojás sárgájával, 3 evőkanál tejföllel.

3 réteslapból állítottam össze egy rúd rétest. Mindegyik lapot lekentem, majd utolsóra keksz darálékot szórtam. Erre halmoztam az almatölteléket. Feltekertem, kiolajozott tepsire fektettem. Tetejét is lekentem. 170 fokon sütöttem pirulásig.

Nutellás:  kekszmorzsa tetejére nutella darabokat dobáltam ( sütéskor szétolvad).

Tipp: ez a rétes nem az a nagyon roppanós. Ha úgy szereted, csak olajjal kend le.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »